They’re coming!

Inget säger jul som en gammal hederlig invasion! Nähä, inte det? Nå, ibland känns det kanske i alla fall som hela helgen är en enda stor invasion av köphets, coca-cola (när det finns julmust…) och knäckkokande.

Jag anser mig ha gjort mitt när det gäller julfilmer och bjuder istället på (nästan) en hel vecka av invasionsfilmer, alla mer eller mindre utgående från H.G. Wells klassiker The War of the Worlds. En text om boken inleder givetvis det hela i morgon men till skillnad från tidigare teman blir det inget hopknytande av någon säck på slutet. That’s right, I leave my readers hanging. That’s the kind of bastard I am.

Gemensamt för alla filmerna är att de försöker adressera och bearbeta olika former av invasions- eller attackskräck, från Wells brittiska sekelskifte, via amerikansk rysskräck till dagens post 9-11-värld. Av framställningarna skulle jag nog bedöma Wells som den mest relativiserande, senare filmadaptioner har varit mer tvärsäkra på att mänskligheten enbart är oskyldiga offer för en ond makt som till varje pris måste besegras.

Så börjar ni redan bli lessa på filmer innehållandes Rudolph-renar och nissar, varför inte bryta av med lite aliens istället? Fram för en utomjordisk jul!

Headern är designad av Dogday Design.

Bilden kommer från My Free Wallpapers.

7 reaktioner till “They’re coming!”

 1. Jag hänger med!
  Jag gillar ju alien invasions lika mycket som julfilmer, så detta tenderar ju att bli en toppmånad! 🙂

 2. Det känns som att föregående års olika julmaraton tagit ut sin rätt hos de flesta bloggare. Jag känner mig också klar med alla julfilmer och invasioner är ju mycket mer spännande, så bring ‘em on!

 3. @Steffo: Kul! Tur att jag lyckades pricka in december då 😉

  @Fiffi: UFO:s är alltid rätt!

  @BRC: Trevligt, ser fram emot att ha dig med.

  @Pladd: Please keep hands and feet inside the car at all times 😉

 4. @filmitch: Du är så välkommen så med på invasionståget. När det gäller julgosighet nöjer jag mig än så länge med att konstant spela julmusik 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: