Bloggen

Böcker och film recenseras huller om buller med ett så öppet och tillåtande sinnelag som möjligt. Betygsskalan är 1-5 stjärnor och så de produkter som helt enkelt är ovärdiga ett betyg överhuvudtaget. Under en period recenserade jag film åt tidningen Västerbottens Kuriren och de recensionerna kan återuppstå här på förekommen anledning.

Böckernas titlar anges på det språk jag har läst dem, filmernas titlar anges i möjligaste mån på originalspråk.

Bloggaren

Född anno 1972 har jag haft ett starkt bokintresse längre än ett filmintresse även om den repiga kopian av Airport åsedd någon gång under 80-talet på fritidsgården numera framstår i något av ett förklarat skimmer. Filmintresset fick sig dock en rejäl skjuts vid studentflytt till Umeå och de utmärkta institutionerna Filmstudion i Umeå och Umeå internationella filmfestival, bägge två saligen avsomnade. I dagsläget konsumerar jag primärt film hemmavid genom inköp och inspelningar, ”riktiga” böcker blandas upp med en hel del ljudbaserade sådana. E-böckerna har än så länge inte fångat mig och en läsplatta känns inte som ett tvingande behov. Tekniskt sett är jag alltså betydligt mer traditionell när det kommer till böcker än film.

Jag kan tänka mig att ta mig an det mesta men förhåller mig generellt misstänksam mot svensk film, romcoms och chick-lit. Om bloggaren själv får välja blir det gärna Stephen King, fantasy eller, som det så uttrycksfullt kallas i Tropic Thunder, ”effects-driven eventmovies”. Oavsett vad, en bra historia får mig alltid på gott humör och jag håller mig till det credo som i likhet med alla bra uttalanden tycks ha flera upphovsmän: ”Hellre en dålig film än en tråkig film”.

Vill du kontakta mig? Maila genom att kopiera adressen ”bilderochord[at]gmail.com” och ersätt [at] med ett snabel-a.

***

Bloggens tjusiga banner är skapat av Dogday design.