Om bloggen

Bloggen

Böcker och film recenseras huller om buller med ett så öppet och tillåtande sinnelag som möjligt. Betygsskalan är 1-5 stjärnor och så de produkter som helt enkelt är ovärdiga ett betyg överhuvudtaget. Under en period recenserade jag film åt tidningen Västerbottens Kuriren och de recensionerna kan återuppstå här på förekommen anledning.

Böckernas titlar anges på det språk jag har läst dem, filmernas titlar anges i möjligaste mån på originalspråk.

Bloggaren

Född anno 1972 har jag haft ett starkt bokintresse längre än ett filmintresse även om den repiga kopian av Airport åsedd någon gång under 80-talet på fritidsgården numera framstår i något av ett förklarat skimmer. Filmintresset fick sig dock en rejäl skjuts vid studentflytt till Umeå och de utmärkta institutionerna Filmstudion i Umeå och Umeå internationella filmfestival, bägge två saligen avsomnade. I dagsläget konsumerar jag primärt film hemmavid genom inköp och inspelningar, ”riktiga” böcker blandas upp med en hel del ljudbaserade sådana. E-böckerna har än så länge inte fångat mig och en läsplatta känns inte som ett tvingande behov. Tekniskt sett är jag alltså betydligt mer traditionell när det kommer till böcker än film.

Jag kan tänka mig att ta mig an det mesta men förhåller mig generellt misstänksam mot svensk film, romcoms och chick-lit. Om bloggaren själv får välja blir det gärna Stephen King, fantasy eller, som det så uttrycksfullt kallas i Tropic Thunder, ”effects-driven eventmovies”. Oavsett vad, en bra historia får mig alltid på gott humör och jag håller mig till det credo som i likhet med alla bra uttalanden tycks ha flera upphovsmän: ”Hellre en dålig film än en tråkig film”.

Vill du kontakta mig? Maila genom att kopiera adressen ”bilderochord[at]gmail.com” och ersätt [at] med ett snabel-a.

***

Bloggens tjusiga banner är skapat av Dogday design.

24 reaktioner till “Om bloggen”

 1. Gillar blandningen av film o böcker två av mina tre stora passioner, den tredje? Serier. Är det ok om jag lägger upp en länk till dig på min sida?

 2. Skulle vara grymmt om du körde en widget med senast kommenterade bli lättare för återkommande besökare att hålla koll på sina inlägg då.

  Tack för en bra blogg.

 3. Hej! Jag driver sajten http://www.SammaSmak.se som är ett community för film- och bokintresserade där man kan jämföra sin smak med andra och få tips på titlar man antagligen tycker om. Gillar din blogg och undrar om du skulle vara intresserad av ett länkbyte?
  mvh Christer

 4. @Tobias: Välkommen hit, alltid trevligt med nya läsare och kommenterare. Er blogg såg väldigt trevlig ut, jag slänger mer än gärna upp en länk till er här.

 5. Hej!
  Går det att prenumerera på din blogg.
  Föredrar du att se film hemma på dvd eller går du hellre på bio.
  Jag fick ett presentkort av min systerson på sf
  Annars föredrar jag att se film hemma.
  Jag har filmkanalerna silver, tv 4 film och två
  På kabeltv.
  Vänligen,
  Kerstin

 6. @Kerstin: Välkommen till bloggen 😀 Jag tror att du kan prenumerera via sajter som exempelvis Bloglovin. Film är förstås alltid extra trevligt att se på bio, men jag tar chansen att se film nästan var som helst. Så utnyttja absolut din trevliga present — biofåtöljen kan vara lika skön som soffan hemma.

 7. @Pidde: Haha, det var inte helt lätt att källsäkra det uttrycket om vi säger så. Men jag lägger in en liten ändring för säkerhets skull. Välkommen till bloggen och kommentarsfältet 😀

 8. @Marcus: Välkommen till bloggen! Hann bara vara inne en snabb sväng på din blogg men den gav ett fint första intryck, självklart lägger jag ut en länk till dig.

 9. Jag har ställt den här frågan på andra bloggar som jag följer!

  Detta var en fråga som jag hittade på ett annat ställe och jag tyckte det hade funkat bra att ställa frågan till dom filmbloggarna jag följer. Om du skulle rekommendera en film, den behöver inte vara något mästerverk men bara att du tycker om den, vad skulle det vara för nån?

  Tanken är att sätta ihop en lista med filmer som man kan gå igenom om man inte vet vad man vill gå igenom för någon!

 10. @Simon: Åh, det där är ju en jättesvår fråga… Men i sådana här lägen brukar jag oftast framhålla Nightmare Before Christmas, i alla fall en av mina absoluta favoritfilmer.

 11. @Simon: Mittåt, jag tappade totalt bort att också pusha lite för en av mina favoritregissörer, Akira Kurosawa. Yojimbo – Livvakten är en klassisk samurajfilm som är lite kortare än De sju samurajerna. En helt annan typ av film är Ikiru – Att leva, realistisk och lite melankolisk. Båda är toppfilmer i min bok och väl värda ett försök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: