All Inclusive (2017)

Tänk följande upplägg:

En äldre man och hans två söner åker på semester. Alla tre straighta. Alla tre förhållandevis välbärgade. Alla tre födda, uppväxta och boendes i ett förhållandevis välbärgat nordeuropeiskt land. En av sönerna erbjuder en jämnårig kvinna som arbetar på semesterorten pengar för att ha en dejt med den äldre fadern så att denne ska känna sig uppskattad av det motsatta könet. När hon tackar nej erbjuder sonen henne ännu mer pengar. Dejten genomförs. I ett senare skede fäller fadern repliken ”Ahh, de här sydländska kvinnorna är ju så frimodiga!”

Hur fräscht känns det på en skala? Oavsett budget, produktionsvärde och nivå på eventuell övrig humor, skulle en sådan film ens vara möjlig på dagens biorepertoar?

Men i All Inclusive blir upplägget helt plötsligt blir fullt acceptabelt bara för att filmen väljer att byta ut männen mot en äldre kvinna och hennes döttrar. Som köper en yngre, kroatisk, man.

Nej, kära Karin Fahlén (regi) och Daniel Karlsson (manus), tillåt mig meddela att konceptet inte alls blir vare sig fräschare eller roligare bara för att ni försöker blanda bort genuskorten.

 

7 reaktioner till “All Inclusive (2017)”

 1. Ja, med inverterade könsroller hade man fått knytblusarna på sig. 😉

  Det jag störde mig mest på var nog det oändligt enformiga soundtracket. Samma låt, om och om och om och om igen. Nere i Malmö, där jag såg den, spekulerade jag i om vi fick se en tidig version med ett ofärdigt soundtrack.

 2. @Henke: En gång känns som en gång för mycket 🙂

  @Jojjenito: Jo, Fiffi nämnde det också när hon pratade om den i podden men jag är så pass tondöv att jag aldrig hade tänkt på det annars

 3. Hear! Hear!
  Och inte blir det varken bättre eller fräschare för att det är en remake. Danskarna är inte ALLTID bäst på film.
  Trevlig helg! 🙂

 4. Ahh du gjorde The Switcharoo (eller hur det nu stavas) kan vara förödande för filmer som vid första anblicken kan kännas OK. Finns en hel del filmer därute som inte skulle klara av att man bytte etnisk bakgrund eller kön på rollfigurerna.

 5. @Filmitch: Japp, det är inte alltid en historia blir bättre eller mer tänkvärd bara för att man gör the old switcharoo. Fick tips en gång på konferens att varje gång man frestas att skriva typ ”den muslimske journalisten…” fundera på om det i sammanhanget är så pass relevant att man också skulle ha skrivit om tex ”den kristne journalisten”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: