Die You Zombie Bastards! (2005)

die-you-zombie-bastardFrån entusiastiska filmälskare bevare oss, milde herre gud. Åtminstone när dessa filmälskare inte bara producerar egen film hellre än bra utan dessutom får för sig att släppa slutresultat lös på mänskligheten. Die You Zombie Bastards! är möjligen filmen som skulle göra mig religiös. Jag kan bara inte bestämma mig för om den är ett incitament för att avskärma sig från den fysiska världen och uppnå ett buddistiskt nirvana, ett bevis för att Jesus Kristus dog även för alla framtida synders skull eller ett infernaliskt plågoris, sprunget från självaste Satan.

Nu ska vi se om det går att få någon rätsida på det här… På Hell Island söker tre arkeologer efter resten av den famösa fossilen “amphibious guy”. En enorm fossilerad penis har de nämligen redan grävt fram. Kanske är det inte så konstigt att de hittills inte varit så framgångsrika i sitt sökande eftersom de utgår från en karta som ser ut att vara ritad under förskolans fingerfärgstimme. Det kan också bero på att någon av dem allt som oftast piper “It’s too hot for research!” varpå alla tre slänger av sig paltorna för ett uppfriskande nakenbad.

Men de hade kanske åtminstone behållit sina minimala bikins på om de hade vetat att Hell Island inte är helt öde, utan också bebos av den djävulske baron Nefarious. Han kidnappar trion bara för att förvandla dem till sina zombie yummy bums via sin zombietron. Men tre grönmålade zombiekvinnor som glada i hågen hammarmörbultar hans avsevärda åderpåle räcker inte för den omättlige baronen, i ett TV-program får han span på den ljuva Violet som han raskt kidnappar.

Baronen har dock inte räknat med Violets make, som förutom att vara en galen seriemördare också är superhjälten Red Toole. Iförd sin kostym av människohud tar han nu upp sökandet efter sin älskade. Ett sökande som bland annat tar honom både till Sverige och den välutrustade SuperInga samt West Virginia och rockabillystjärnan Hasil Adkins. Ska han hinna fram innan baronen hinner utrusta Violet med mer än bröst av “ridiculous proportions” och gälar för att kunna genomföra “long stints of fellatio”?

Alltså, rent principiellt är jag förstås för alla former av filmkärlek som inte är direkt illegala, men Die… är för mycket filmkärlek till och med för min hjärna. Rent principiellt förstår jag också att filmkärlek inte känner några åldersgränser men jag har en liiiiten anings svårt att ta in att helvetesprodukten är påhittad av vuxna människor (regissör och manusförfattare Caleb Emerson är född 1976) och inte ett gäng hormonstinna trettonåringar som precis lyckats lista ut hur de kan göra en hel film med sina mobiltelefoner.

Ja, en hel film. Det är bara en, men icke föraktlig del, i denna kökkenmödding av svagsinta infall — filmjäveln är 97 minuter lång! Det finns samtidigt delar som man som tittare nog hade kunnat tycka var både roliga och charmiga (särskilt det anarkistiska avslutande slagsmålet vilket går all in med såväl zombies som ninjor, robotar, Vlad the Impaler och en varulv) om inte resten av det hela hade varit så urbota dumt (främst tack vare de mångahanda sexanspelningarna som enbart går ut på tjejer med enorma bröst och män med likaledes enorma skinnflöjter) och av så undermålig kvalitet.

Ingen av de inblandade kan agera överhuvudtaget. De kvinnliga skådisarna har valts främst utifrån hur pass tillmötesgående de är med att visa brösten (jag tar “mycket!” för trehundra, tack). Urvalsgrunderna för de manliga deltagarna får nog förbli höljda i dunkel. Storyn är beyond korkad. Ljudbilden är generös med diskanten och så klumpig att en inledande hångselsession gör mig lätt illamående. Rösterna är övertydligt dubbade (jag gissar att det inte fanns tillräckligt bra utrustning för att ta upp ljudet samtidigt som inspelningen skedde?) där konstnären Pippi Zornoza som spelar Violet uppenbarligen var gravt förkyld när det var dags för just den delen av produktionen.

Titeln lockade mig förstås att se filmen inför årets zombietema men jag vägrar besudla kvalitetsfilmer som Night of the Living Dead 3D genom att beblanda dem med Die You Zombie Bastards! Die You Movie Bastard!

star_half_full

2 reaktioner till “Die You Zombie Bastards! (2005)”

  1. Hell yeah! En tvättäkta fredagssågning! How we love them!

    Och…du inser förstås också att man nu blir sjukt nyfiken på att se rullen! Galet! 😉

    Trevlig Helg!!

  2. Det är inget experiment jag skulle rekommendera. Å andra sidan tvingas jag erkänna att jag tror Anders fann den lite charmig.

    Trevlig adventshelg tillbaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: