Bookshelf banner

Också 2014 års lista hann jag med innan året var slut, trots mina farhågor vad gällde Richard Matheson (det har till och med blivit en publicerad text) och även om det såg tajt ut där ett tag – House of Leaves tycktes övermäktig. Men slow and steady wins the race och jag därmed fri att ta mig an ytterligare tio olästa böcker som bara står här hemma och väntar på att få sitt ultimata syfte uppfyllt.

För precis som julgranen vill bli nedhuggen, släpad inomhus och behängd med allehanda pinaler och julegrisen vill donera varierande kroppsdelar till julbordet vill olästa böcker bara bli avverkade och bortskänkta till Myrorna (OBS! Skämt! Jag skänker sällan bort några böcker. I promise, my precious ones, you are safe with me. But you better be worth it…)

Återigen en blandning av egenköpta böcker (trots ihärdigt köpstopp) och presenter, en del med ett par år på nacken men mest ganska nytt.

  • Gabriella Håkansson: Aldermanns arvinge (En historisk roman som utspelar sig i 1800-talets London kan ju bara inte vara dålig. Jag fick den dessutom i present av min man som har en osviklig förmåga att pricka rätt när jag inte ens vet det själv.
  • Julie Otsuka: When the Emperor was Divine (Vi hade författarinnans andra bok i bokcirkeln på jobbet och jag blev väldigt förtjust i henne)
  • Ann & Jeff Vandermeer (eds): Steampunk (Antologier är alltid trevliga, Steampunk likaså)
  • Anders Fager: Samlade svenska kulter (En kurs i skräckfiktion gav mig blodad tand (heh…) och jag tyckte mycket det första försöket. Plus att hr Fager var väldigt rolig när han intervjuades under höstens Lovecraft-festival)
  • Christopher Vander Kaay et als: The Anatomy of Fear (Present som säkert kan vara väldigt intressant, av alla deltagande ”cult filmmakers” känner jag igen två)
  • Ian R. MacLeod: The Light Ages (För mig okänd fantasy-författare men han har vunnit ett Locus-pris och det är dessutom en annan make-present)
  • Evelyn Waugh: Brideshead Revisited (Klassiker som jag varit nyfiken på ett tag. Kan man få nog av ”my summer with Sebastiaaaaan”?)
  • Neil Gaiman & Ed Kramer (eds): Sandman (Antologi med Sandman-inspirerade noveller gissar jag, kan bli spännande)
  • Markus Zusak: Boktjuven (Jag såg filmen först och blev nyfiken på boken trots att jag måste göra våld på mina principer och läsa den på svenska. Men den stod hemma i bokhyllan och gratis är gott)
  • Sergei Lukyanenko: Night Watch (Ska jag nu ändå gå en vampyrkurs måste man ju ta sig an korrekt läsning)

Som vanligt vill jag förstås gärna ta del av dina lästankar, kära besökare. Några mer specifika planer eller förhoppningar inför 2015?