2006
Året som vi bägge två styr kosan söderut igen utmärks av tre album, sinsemellan rätt olika. Melody Club släpper Scream, skivan som gör att jag upptäcker dem till att börja med. Hitsinglarna Destiny Calling och Fever Fever förutan gillar jag inledningen Feed on Me och Walk of Love.

Helt plötsligt finner jag mig också lyssna till The Sounds och skivan Dying to Say This To You. Bäst är dock fortfarande Painted by Numbers, singel nummer två.

Och så har vi problemtyngda Amy Winehouse. Jag kan inte påstå att jag följde hennes utveckling särskilt noggrant, men det man hörde var deprimerande. Back in Black är hur som helst en väldigt bra skiva med lite 50-talsvintagesouliga toner. Särskilt titelspåret och Me & Mr Jones.

2007
KT Tunstall kommer med skiva nummer två, Drastic Fantastic, som är lite rivigare än Eye to the Telescope. Inledningen med Little Favours får med en omedelbart och den lite råare elgitarren i Funnyman sitter som en smäck.

En av årets debutanter är brittiska Mika med det rätt sorglösa albumet Life in Cartoon Motion. Skivan innehåller flera singlar, men de två första – Relax, Take It Easy och Grace Kelly – är nog också de bästa.

De enstaka hitsen börjar ta över igen. Robbie Williams gör gemensam sak med Pet Shop Boys i låten She’s Madonna, den enda jag gillar från skivan Rudebox. Emo-punkiga My Chemical Romance blir storvulet ösiga i Welcome to the Black Parade och jag kommer på mig själv att nicka i takt till Säkert! och Vi kommer att dö samtidigt.

Annars måste jag erkänna att det är gymmet som står för mycket av musikinputen, vilket förstås begränsar soundet en smula. Rytmen från Timbaland och Keri Hilson i The Way I Are är svår att värja sig mot (och det är ju liksom heller inte meningen att man ska värja sig när det gäller träningsmusik). Detsamma gäller September och hennes gladpoppiga Can’t Get Over samt Until I Die.

Gamle E-Type är still going strong och från skivan Eurotopia tar jag med mig en av världens peppigaste upptakter i The Tide. En lite lugnare stil funkar bra i andra lägen, exempelvis med John Mayers Waiting On the World To Change.

Hela spellistan hittar du här.