1999
Nu är det länge sedan Rick Astley och Glenn Medeiros. Kombattanterna för året är istället Britney Spears med …Baby One More Time och Christina Aguilera med Genie In A Bottle. Britney lyckas till en början bättre med sina försök att både ha kakan kvar och äta upp den genom en präktig Lolitaimage medan Christina är något mer explicit. Historien har än så länge dock gett den senare en något värdigare karriär.

Året innan hade Geri Halliwell oväntat hoppat av Spice Girls och satsade istället på en solokarriär. Hon började med att göra upp med sin tidigare hårt drivna image i första singeln Look at Me.

I rutan hoppade ett gäng i apkostymer omkring och propagerade för naturprogram. The Bloodhound Gang var inget band jag fastnade för men texten i The Bad Touch är svår att inte gilla.

2000
Spice Girls-eran är definitivt över och jämsides med Geri Halliwell är det Melanie Chisholm som lyckas bäst med sin solokarriär. Bästa låten tycker jag är I Turn To You. Pojkbanden regerar dock fortfarande och N’Sync, som senare ska förlora Justin till en solokarriär, släpper den enda låt som jag egentligen uppmärksammat från dem, Bye Bye.

Robbie Williams gör gemensam sak med Kylie Minogue i populära Kids men satsar också solo med fina Supreme och rockigare (duh…) Rock DJ. Kanske inte en låt som ligger närmast tillhands för en strippshow, but there you have it. Tuffa singer-songwritern Anastacia Lyn Newkirk singeldebuterar med likaledes rockigare I’m Outta Love.

Underfundiga TV-serien Dead Like Me av kluriga Bryan Fuller ligger tre år framåt i tiden, men den låt som jag ska komma förknippa med serien kommer redan nu: svepande Boom Boom Ba med irländskafrikanska Métisse. Visuell koppling finns också till Wheatus Teenage Dirtbag, från filmen Loser där Jason Biggs får ligga med Mena Suvari istället för Alyson Hannigan.

En av de bästa träningslåtarna ever kommer utan tvekan från Finland av alla ställen: Freestyler av Boomfunk MC.

Hela spellistan hittar du här.