I bid you welcome…

I likhet med säkert flera andra filmbloggare tänkte jag i år testa att köra ett skräcktema rakt igenom hela oktober. Inte så originellt kanske, men traditioner är inte designade för att vara fantasifulla.

Ett inlägg varje dag är det tänkt (fast med den här uppstarten och ett avslut blir det bara 29 texter om man ska vara petig…). Och som ett tema i temat är det inte bara skräck generellt som gäller, utan skräckklassiker. I de allra flesta fall handlar det om litterära förlagor och ett varierande antal av deras mer eller mindre påhittiga adaptioner (med ett notabelt undantag). Den betyder alltså att det under oktober kommer att bli en något högre andel bokrecensioner än vanligt men mellan de olika klassikerlinjerna kommer jag att blanda och ge ganska friskt. Det enda jag tänker hålla mig till är en kronologisk ordning inom linjerna (ofta har jag också betat av böcker och filmer i den ordningen).

Så nu är det bara att hålla tummarna för att den kommande månaden blir riktigt regnig och ruggig för att skapa perfekta förutsättningar att bänka sig framför datorn med en rykande kopp te bredvid sig och en filt över knäna. Törs ni hänga med? I så fall ses vi imorgon…

Den tjusiga tema-headern är som vanligt designad av Dogday Design.

13 reaktioner till “I bid you welcome…”

  1. Förresten, nu inspirerade du mig också! Det här är ju såklart månaden som jag ska ta itu med nästa filmserie som jag skjutit upp ett tag: Halloween.

  2. Mycket roligt, speciellt att du tar upp böcker kanhända att jag får ett tips eller två. Headern var snygg. Filmitch är med på resan 🙂

  3. @Fiffi: Kul att du tycker det.

    @BRC: Åh, vad glad jag blir. Och ett Halloweentema blir ju alldeles föredömligt lämpligt. Det ser vi fram emot!

    @filmitch: Välkommen ombord! Några böcker som faller i god jord kan vi alltid hoppas på.

  4. Vilket monsterprojekt! Även jag infinner mig naturligtvis på tåget. Är inte så värst bevandrad i skräckgenren, varken i litteratur eller film, så ser verkligen fram emot fortsättningen.

  5. @Pladd: Trevligt, trevligt. Fast ska du komma med så där dåliga ordvitsar vet jag inte om du får vara med och leka 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: