Igår var jag hemvändare. Vi var ett gäng ålderstigna naturare som gemensamt försökte hantera det faktum att det var 20 år sedan vi gick ut gymnasiet. Det gick rätt bra med benäget bistånd i flytande form men känns fortfarande helt osannolikt.

Nästan lika osannolikt (men betydligt mindre traumatiskt) känns det att det idag är exakt ett år sedan jag med darrande fingrar publicerade de första inläggen på Rörliga bilder och tryckta ord. Efter en tids försiktiga filmomdömen via Flixter och Facebook samt kringsurfande på andra recensionsbloggar (säkerligen i likhet med många andra var Fiffi den första jag började trakassera) kände jag mig redo att kasta mig rakt ut i det okända.

Knappt trehundra inlägg har det hunnit bli och av dem är ungefär 270 recensioner (lite drygt 210 filmer och 60 böcker). Mellan tummen och pekfinger skulle jag gissa att 90% av dem är nyskrivna, alltså gällande filmer och böcker som jag har sett eller läst alternativt  sett eller läst om under året. Inläggen har renderat i lite drygt 2 100 kommentarer (inklusive mina egna, så lite fuskig är väl siffran).

Första tiden var jag naturligtvis själaglad för alla besökare som lyckades hitta fram, men tack vare draghjälpen från Beautiful blogger-hajpen har jag ända sedan september 2010 snittat på minst 40 hits per dag. Rekordet hittills är 200 och sattes i början av februari med de livligt besökta Ghost in the machine-inläggen. I slutet på januari hade hitsen ackumulerats till 10.000 och nu, bara lite drygt tre månader senare, är jag redan halvvägs till det dubbla. Tack till alla er som hittar hit, som läser och kommenterar! Utan er skulle jag för min del vara en betydligt mindre glad bloggare.

Tanken är naturligtvis att fortsätta i ungefär samma spår med några nya projekt runt hörnet. Söndagarna ägnas helt medvetet oftast åt böcker och gamla filmrecensioner från Västerbottens Kurir-tiden. De från början helt slumpmässiga fredagssågningarna borde jag inte ha några problem att underhålla, så mycket dålig film jag dumt nog ändå ser.

Annars tänkte jag försöka plocka ihop några fler I fokusteman (kanske ett i månaden så länge de håller), ta tag i Joels inspirerande födelseårsinlägg och samla på mig tillräckligt många lämpliga recensioner för att kunna ägna en hel månad åt Halloween. Vilken månad? Det får väl bli en överraskning… Dessutom håller jag att långsamt tagga upp alla inlägg eftersom jag inte gjorde det från första början (man kan inte tänka på allt).

Men i botten på allt detta ligger naturligt alla roliga, trevliga och säkerligen också avskyvärda nya och återupplivade bok- och filmbekantskaper jag ska göra! Blir ni med på ett år till? Pretty please, with sugar on top and a good movie to boot?