Alla amerikaner som drömmer om Paris, romantikens huvudstad, borde kanske ta ett snack med Jessica Kamen. Efter flytten från USA med sin dotter (ensamma mödrar är inte populära i hennes trångsynta småstad) träffar hon polisen Jean-Pierre Richard som inte bara tar dottern från henne och placerar denna på ett franskt barnhem utan också tvingar Jessica in i prostitution och drogmissbruk. Jessicas miserabla liv tar dock en ny vändning när hon stöter ihop med den kinesiske polisen Liu Siu-jian som också råkat ut för Richards ränksmidande.

Ok, vi ser en film som utspelar sig i Paris och som tycks vara icke-USA-producerad — kan någon förklara för mig varför i helvete både fransmän och kineser pratar engelska sinsemellan?!! Kiss of the Dragon är en martial arts-film som gör sitt bästa för att vara lite skitig och eljest och edgy (många av slagsmålen är tonsatta med rapmusik, kan det bli mer edgy?!) och Luc Besson var visst inblandad på ett hörn men det blir inte så mycket av det hela.

När passkontrollanten frågar Jet Li ”Business or pleasure?” ser man ju på det outgrundliga ansiktet att han är all business men trots att killen gör dödliga vapen av biljardbollar kommer det liksom aldrig igång. Små ironiska blinkningar, som där Li stänger dörren om sina förföljare för att givetvis istället befinna sig i en dojo full av ytterligare antagonister, blir mest tröttsamma. En häftig grej är dock att trots att man ansträngde sig att göra en film utan vajerscener var man i några lägen tvungen till detta eftersom Li och en av de blonda gorillorna rörde sig för snabbt i vajerlöst tillstånd för att kameran skulle hänga med.

Vad Bridget Fonda överhuvudtaget gör här är inte helt uppenbart och Tchéky Karyos inspektör Richard agerar alldeles för irrationellt för att hans roll som typ Paris störste gangsterboss ska kännas trovärdig. Som vanligt i den här typen av film blir det inga som helst efterverkningar när korrumperade poliser avlossar automatvapen i hotellobbys och på gator och jag har faktiskt svårt att tänka mig att parisiska SWAT-team har för vana att försöka oskadliggöra sina arrestanter medelst knivnärstrid.