Nick and Norah’s Infinite Playlist (2008)

Nick är en musikfrälst nörd, kycklingbröstad och ständigt iklädd munkjacka och gympadojor. En Snäll Kille som har våtservetter i byxfickan. Tris är nätt, kurvig, söt, poppig och bitchig. Norah är mer svårmodig (men naturligtvis väldig söt hon också), har oklädsam BH och kofta som ytterplagg när hon ska gå ut. Gissa vem av Tris och Norah som är perfekt för Nick?

Både DVD-omslaget och förtexterna till Nick and Norah’s Infinite Playlist med handskrivet, lite ojämnt typsnitt lämnar ingen som helst tvekan om att detta är en söt och rar film. Och det är den, den är till och med charmig med stort CH. Nick och Norahs odyssé genom New York-natten, först efter Norahs kompis Caroline och sedan efter bandet ”Where’s Fluffy”s undergroundspelning, är som vanligt primärt ett utforskande mellant vå människor som egentligen inte vet något om varandra till att börja med. Michael Cera och Kat Dennings funkar bra ihop, de är ju som Norah konstaterar ”musical soulmates”.

Den stora funderingen gäller väl snarare hur Nick lyckades bli ihop med Tris till att börja med (när filmen börjar har hon gjort slut, han är förkrossad och gör evinnerliga mix-CD:s till henne) men smart nog är detta inget som manuset hänger upp sig på att försöka förklara, för det skulle sannolikt vara omöjligt. Dessutom får nog Michael Ceras agent börja fixa lite andra roller innan den förvisso duktige skådespelaren borrar sig så djupt ned i snäll-nörd-träsket att han aldrig tar sig därifrån.

17 reaktioner till “Nick and Norah’s Infinite Playlist (2008)”

 1. @BRC: Erkänn, du har hela lägenheten full med feel good-rullar och rom coms. Hela det där Elm Street, Argento-köret är bara en tuff fasad. Vi tycker om dig ändå 😀

 2. Ingen film som på förhand intresserar mig, men jag nog ändå tänka mig att se den ändå (givetivs när ingen annan ser på 😉 ) just för musikaspekten som verkar finns i filmen.

 3. Jag har sett DVD-omslaget till den här filmen många gånger i diverse filmaffärer men jag inte sett den än. Låter trevlig! 🙂

 4. @Nit89ram: Ja, just musikmässigt tror jag nog att det skulle kunna finnas något att hämta för din del. Inte för att jag har koll på din musiksmak, men för att musikintresserade generellt brukat gilla musikfilmer 😉

 5. Efter Superbad, Juno och Scott Pilgrim vs. the World har jag börjat bli lite trött på Michael Cera och hans nördkaraktärer, men jag har hört mycket positivt om den här rullen. Kanske får ge den en chans ändå 🙂

 6. Kanske inte den typ av film som jag uppsöker aktivt… även om villigt kan erkänna att jag brukar fastna vid TV3:s eviga söndags-rom coms.

  Hmm, blev påmind om att jag fortfarande inte har sett Juno. Kanske dags.

 7. Då tycker jag nog att du borde satsa på Juno före den här, den är bättre. Å andra sidan är den här mer fokuserad på musik, så det kanske skulle passa dig bättre i det avseendet?

 8. Hehe, vi hade ganska liknande reaktioner av denna film. Jag håller med om att Michael Cera håller på att hamna i ett fack. Tänk att jag tyckte det var en ”tävling” mellan Cera och Jesse Eisenberg! Nu är det väl tämligen klart att Eisenberg är den bättre av dem två?

 9. @Henke: Eller åtminstone den som har en bättre agent. Det känns inte riktigt som Crea fått samma chanser som Eisenberg att visa om han kan klara av större åtaganden än nörden med det stora hjärtat.

 10. Oj, jag hade visst kommenterat här när det begav sig! Men nu hade jag ju inga problem med att erkänna att jag tyckte filmen var mysig! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: