Halloweenenkät

Sara på Glory Box initierade en Halloweenenkät (varför kan inte SCB skicka ut sådana här, då skulle det ju bli kul att fylla i enkäter?) och ett sådant tillfälle kan man ju inte försitta — mer pumpor och spöken till folket!

Vilken hiskelig fiktionsfigur är du mest rädd för att möta på Halloween?
Egentligen vill jag gå på Saras alternativ, Sadako Yamamura. Ringu är fortfarande något av det absolut läskigaste jag någonsin sett, alla kategorier.

Men jag vill vara originell (fåfäng önskan, jag vet) och tar därför istället: Edward Cullen
1. Jag skulle bli nedsprungen av alla hysteriska fjortis-fans som följde efter honom och bad att han skulle bita dem.
2. Jag skulle mycket hellre vilja ha varulvs-Jake.
3. Han skulle få mig att gråta av uttråkning, alternativt skulle jag skratta ihjäl mig över plutmunnen och sängkammarblicken.
4. Jag skulle antagligen bli ihjälslagen av obegripligt men vansinnigt förälskade Bella bara för att jag sade ”Hej”.

Michael Myers eller Jason Voorhees?
Michael Myers, ingen tvekan. Jason är en en lam mammas pojke med allvarliga vattenkomplex — hockeymasken är ju ett klockrent försök att suggerera fram känslan av evig vinter där alla sjöar är bottenfrusna och därför inte går att drunkna i.

Freddy Krueger eller Pinhead?
Kan faktiskt inte välja. Freddy gjorde mig sjukt skraj när jag såg honom första gången (Knivarna! Tröjan! Hatten!) så han tar nostalgipoäng. Pinhead är cool och egentligen helt obegriplig (”We have suchs sights to show you”?) och tar därför alla stilpoäng.

Vilken kuslig bok skulle du vilja se filmatiserad?
Jag älskar allt av China Miéville (någon gång, in a galaxy far far away, ska jag skriva bloggvärldens längsta hyllningsinlägg om denne man) och om någon (men vem?) skulle kunna iscensätta Perdido Street Station skulle det kunna bli hur bra som helst. Jag skulle ge mycket för att se slake-moths in the flesh, så att säga. Samtidigt vet jag inte om jag skulle tordas gå och se filmen, för den skulle antagligen aldrig nå upp till mina förväntningar. King Rat (fantastiskt smart omtagning av råttfångaren från Hameln) skulle också bli bra, liksom novellerna ”The Ball Room” (klassisk skräckhistoria om ett sinistert bollhav) och ”Reports Of Certain Events in London” (fantasieggande om gator som löper amok). Hell, allt skulle bli bra om man bara lyckades återskapa Miévilles oförlikneliga new weird-känsla.

Bild av Marc Simonetti till den franska utgåvan av Perdido Street Station.

7 reaktioner till “Halloweenenkät”

  1. Hahaha, jag hade faktiskt en Twilight-relaterad dröm i natt trots att jag undvikit både böckerna och filmerna som pesten. Får jag vara nyfiken och fråga vilka två filmslut jag tog upp som även hör hemma på din lista?

  2. BlueRoseCase – Glittrade du i drömmen?

    Sofia – Underbara svar! Edward Cullen, hahaha! Blir ännu mer sugen på att läsa Miéville nu.

  3. @BRC: Låter som en mardröm, det… Såvida du inte var varulven som fick gå på vampyr-rampage 🙂 Jag hade Wicker Man och Gone With the Wind på min lista. Och Dead Poets försvann till Fiffi — man får snart rappa på om det ska finnas något kvar.

    @Sara: Tack, men utan enkäten hade de ju inte kommit till. Kudos till det! Har du inte testat Miéville än tycker jag absolut att du ska göra det, om inte annat talar ju hans prismeritlista för sig själv…

  4. Jag är rädd för att jag varken glittrade eller var en varulv, men jag minns att jag jagade någon samtidigt som jag själv var jagad av nån annan… Oj, förlåt för det, men kloka hjärnor tänker ju lika! 😀

  5. @BRC: Inget att be om ursäkt för. Och du har helt rätt, så kloka som vi är allihopa är det nästan underligt att bloggarna ser så olika ut 🙂

  6. Haha, grymt bra val på ettan! Jag tycker ärligt talat ganska synd om Edward Cullen. Det blir svårt för honom att tvätta av sig Twitter-stämpeln när han väl försöker etablera sig som något annat än en flickidol.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: