Trots att jag lovade mig själv dyrt och heligt att under inga omständigheter lägga in ytterligare ett icke-recensionsinlägg efter förrgårdagens, visar jag här min enastående förmåga att schackra med mina principer.

För det här kan inte längre fortgå utan kommentar, även om det inte är i klass med folk som vägrar hålla käft i biosalongen.

Är det bara jag som verkligen inte gillar hur IMDb har börjat se ut?! Ända sedan jag upptäckte webbplatsen har den varit en oundgänglig livlina, hur charmigt det nu är var att sitta och bläddra fram och tillbaka i Leonard Maltins analoga version.

Tidigare har lagom mycket information kommit upp på förstasidan när man gjort en specifik sökning på en person eller en film. Vill man sedan veta mer har det varit lätt att scrolla sig ned eller klicka sig vidare. Men nu!

Plottrigt och rörigt. Vill jag veta hur lång filmen är (enligt mig vital information) måste jag scrolla mig igenom 6 rubriker innan jag kommer till något undanskymda ”Technical specs” (under ”Box office” och ”Company credits”). Vill jag för en person veta vad han/hon varit inblandad i måste jag åtminstone klicka på ”Show all” för att sedan kunna scrolla mig igenom hela listan.

Men halmstrået som knäcker kamelens rygg blir för mig att IMDb får för sig att jag vill läsa information på svenska. Jag vill inte ha filmtitlar på svenska, jag vill ha dem på originalspråk, vilket för mig i nio fall av tio är engelska. Vill jag av någon anledning ta reda på svenska titelöversättningar finns utmärkta Svensk filmdatabas.

Mycket irriterande blir detta när man letar efter en titel kopplad till en specifik person. Först letar jag efter Steve Carell, därefter måste jag klicka på Min brors flickvän för att se att filmen egentligen heter Dan in Real Life. Onödigt och irriterande.

Vad säger ni andra där ute i cyberrymden? Är det bara jag som är bakåtsträvande och inte värnar tillräckligt om vårt modersmål?