Vissa söker kickar i bungyjumping, drakflygning eller oskyddat sex. Sam, Kevin och Rob planerar in i minsta detalj idiotsäkra stötar som de laglydiga ungdomarna aldrig skulle drömma om att utföra i praktiken. När Sam en dag blir rånad på deras senaste planer och stöten sedan utförs i verkligheten sitter kompisgänget rejält i skiten. Ännu lite djupare sjunker de när gangsterbossen Leo the Touch inte bara avslöjar att det var han som genomförde deras föregående inbrott utan också utpressar dem till att planera ett nytt. Ett som dessutom ska utföras i praktiken.

Foolproof tillför knappast genren något nytt — gruppdynamiken fluktuerar fram och tillbaka allteftersom pressen ökar, vi bjuds på några ”oväntade” vändningar och vridningar i handlingen samt ett par ”andlösa” ögonblick när det är meningen att man ska tro att allt går åt pipan. Till och med musiken följer sedvanlig heist-pulserande bas och trummor. Stämningen ligger i princip konstant på en lättvindig och lite nonchalant humoristisk nivå. Ryan Reynolds tillhör den där kategorin rätt snygga killar som liksom glider igenom sina filmer — de gör ett ok jobb men man får aldrig direkt känslan av att de lider för Konsten.

Enligt min mening är det dock svårt att misslyckas med Heist-filmer och det gäller även Foolproof. Det är lagom snyggt och smart och helt enkelt en rätt underhållande popcornrulle.