Ok, nu vill jag bara dö… Innan jag bestämde mig för att Transporter-trilogin borde tillhöra allmänbildningen hade jag ingen större relation till Mr. Statham, inte minst eftersom jag aldrig varit särskilt sugen på Guy Ritchie-filmer. När jag nu sett Chaos, mest för att se om människan kunde göra något annat än köra bil och slåss snyggt som tusan, passade jag också på att kolla upp lite biografiska detaljer. Jag är nio dagar yngre än Jason Statham — ridå…

Att detta faktum i princip tar överhanden ett par timmar efter att man har sett Chaos kanske också säger något om filmens hållbarhet, den är helt enkelt rätt standard. Statham är den ärrade och något bittre polisen som, primärt under bilfärder, delger den unge och hungrige Ryan Philippe de visdomar han plockat upp efter vägen. Wesley Snipes är den infernaliskt smarte skurken med vissa drag av Simon Phoenix. Visst ja, och så hade vi lite biljakter, smarta bankrån och korrumperade poliser också.

Men trots en hyfsat underhållande slutprodukt skulle manuset ha tjänat på att stramas upp lite. Alla vändningar på slutet behövde underbyggas bättre, det känns liksom lite slappt att just Philippe kan historier om Buddha och kaosteorier bara för att han är en ”college boy”. Ett stort logiskt hål är den motorcykeljakt som Philippe företar sig genom Seattles vindlande gator och parkeringshus, när man försökt etablera honom som en färsking från Tacoma.