Skeleton Crew (1985)

Skeleton Crew är en solid novellsamling från Stephen King med verk primärt publicerade under tidigt 80-tal, komplett med en, i sedvanlig ordning, rejäl introduktion och kommentarer kring vissa av historierna. Här får man sig även till livs lite poesi men jag måste erkänna att jag föredrar de klassiska skräckisarna.

”The Raft” höll mig från simning en hel sommar när jag läste den första gången och även om jag inte vet om jag egentligen tycker att ”Survivor Type” är så särskilt välskriven glömmer man inte denna kannibalstudie i första taget. ”Mrs. Todd’s Shortcut” har skapat uttrycket ”Stephen King-väg” i familjen. Som novell hade jag inga tydliga minnen av ”The Mist” men efter att ha sett filmen ett par gånger och verkligen tycker att den är läskig fick också novellen ett helt nytt djup för min del.

Allt som allt, en klassiker att återvända till igen och igen.

2 reaktioner till “Skeleton Crew (1985)”

  1. Är själv stor King fan, läst det mesta. Skelton Crew är nog hans intressantaste novellsamling som innehåller flera av hans bästa noveller, min favorit är Mrs Todds …..,

  2. Tycker att det är svårt att välja bland de olika samlingarna, alla har sina guldkorn och gråstenar. En av mina absoluta favoritnoveller är dock ”You know they got a hell of a band” från Nightmares and Dreamscapes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: