Tja, vill man läsa in sig på vad en av världens mer kända filmrecensenter tycker om riktigt dåliga filmer, då är Your Movie Sucks verkligen rätt bok. Men i ärlighetens namn ska sägas att filmslakten är ganska så underhållande även om man, när man läser dem så här i ett streck, upptäcker att inte ens Roger Ebert inte håller sig för god att återanvända vissa ordvändningar och liknelser som han uppenbarligen är väldigt nöjd med.

Han tvekar inte heller att ta i med storsläggan om det behövs. Apropå Rob Schneiders försvar för Deuce Bigalow: Male Gigolo: ”Speaking in my official capacity as a Pulitzer Prize winner, Mr. Schneider, your movie sucks”.

Största problemet, om man nu ska kalla det för det, är primärt att han beskriver filmerna så roligt att man nästan blir sugen att se dem. Eller vad sägs om följande lustmord: ”Hoot has its heart in the right place, but I have been unable to locate its brain”?

Och jag lovar på heder och samvete att inte ”återanvända” den gode Ebert — recensionerna kommer även fortsättningsvis att vara mina egna.